Een Lotta voor Josephine

Mijn dochter van 4 raakt zo stilletjes aan vertrouwd met het feit dat mama van een lap stof een kledingstuk kan maken.

Onlangs nam ik haar mee naar een stoffenwinkel in de buurt en daar zag ze een babyrib van Stenzo met eekhoorntjes.  Ik kocht dit stofje al eerder in de bruine, katoenen versie als accentstof voor een broek voor mijn zoontje, dus grote zus wou dit ook.  Ik had nog geen patroon in gedachten dus kocht ongeveer 1x de hoogte, zijnde 40cm.

De week die daarop volgde lanceerde Compagnie M. haar Lotta skirt voor dames.  Het model verscheen dus bijna dagelijks in mijn bloglovin-feed en ik deed iets wat ik nog nooit had gedaan: ik kocht een online-patroon!  Zowel de kinderversie als die voor volwassenen.

Nu bleek wel dat, volgens het patroon, 40 cm niet voldoende zou zijn.  Maar aangezien de rok sterk gerimpeld wordt knipte ik gewoon enkele centimeters minder in de breedte.

In mijn stapel stof, die ik op korte tijd al heb verzameld, zat een bruin katoentje dat perfect bij de eekhoorntjes past.

Ik knipte alles ergens eind november maar door ziekte kwam mijn naaimachine niet veel op tafel in de maand december.  Tussen kerst & nieuw kwam het er dan eindelijk van!

Dankzij de prima uitleg van M. zat dit rokje in geen tijd in elkaar en was het net op tijd klaar voor het Nieuwjaarsfeest.

Mijn dochter was er heel blij mee, dus de mama ook!

De sterrenknoopjes kocht ik een tijdje terug bij Kruidvat.

Aan-foto’s van bij het opzeggen van de Nieuwjaarsbrief!!

(bijpassend truitje en kousen vond ik bij JBC)


Tot de volgende! Elke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *