Knippie meets Ottobre

Ergens rond Pasen hadden enkele ondernemende dames uit de streek opnieuw hun pop-up store geopend.  (Super initiatief trouwens!)  Onder hen ook Veerle van Framalo.

Ze verkocht er, onder andere, coupons… voor maar 5€/stuk.  En zelfs met een (mezelf opgelegde) stofkoopstop kan ik daar moeilijk aan weerstaan.  Zeker niet als dochter-lief me met haar blauw-groene ogen aankijkt en zegt : “Deze vind ik de mooiste, mama!”

Deze dus …

IMG_1437
cupcake roze – tricot

 

Ik had wel nog geen idee wat er mee te maken.  Ik vond het namelijk iets te ‘roze’.
De coupon was +/- 1 meter lang dus voldoende voor jurkje voor een meid van 4 jaar.   Maar welk model?  Het moest iets zwierig worden, dat alleszins.  Dus kon de zoektocht beginnen…
Rond dezelfde periode lag ook de nieuwe Knippie (2-2015) in de winkel.   In de bijlage vond ik een jurk met bovenstuk in tricot met een cirkelrok in katoen.
Een cirkelrok was echter niet mogelijk met deze stof.  Daarvoor had ik te weinig stof en de cakejes zouden op hun kop staan voor de helft van de rok.

Dus greep ik terug naar patroon dat ik eerder al had gemaakt: een tricot rok uit Ottobre 4/2014.  De rok is opgedeeld in 4 delen waardoor de print niet op z’n kop kan staan, maar heeft wel voldoende ‘zwier’, net als een cirkelrok.

IMG_1441

Tussen het bovenstuk en de rok stak ik een stuk  donkerblauwe boordstof van zo’n 8 cm breed.  Zo was het roze ook onmiddellijk gebroken.

Samen geeft dat dit als resultaat:

IMG_1438

Armsgaten en halsuitsnijding werden afgewerkt met elastisch biais in hetzelfde donkerblauw.  IMG_1439 (dit was de 2e keer dat ik met elastisch biais werkte – best wel tevreden met het resultaat)

De zoom, daar ben ik minder tevreden van.  Met tweelingnaalden heb ik een haat-liefde verhouding, dus probeer ik alternatieven te vinden in de tricot-steken op mijn naaimachine.  Met wisselend resultaat, zoals op onderstaande foto te zien is.

 

IMG_1442

Al bij al ben ik wel tevreden met het eindresultaat.  En wat belangrijker is: mijn dochter is content en heeft het al vaak aangehad!  En daarvoor doen we het toch, of niet?

(dochter-lief neemt liever zelf de foto’s dan dat ze er op staat, dus aan-foto’s zijn er (nog) niet)

Stof, boordstof en elastisch biais : Framalo
stof staat momenteel in promotie op de website aan 7€/m
Patroon: eigen combinatie van Knippie en Ottobre

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *