Tibo-test

Een van de redenen waarom ik met deze site begonnen ben, is omdat je op die manier sneller kans maakt om nieuwe patronen te mogen testen.  Ontwerpers hebben nu eenmaal graag dat er ook reclame wordt gemaakt voor hun werk.

In mei was het zo ver, Sabrina van Elefance deed een oproep naar testers.  Ik reageerde op de valreep en mocht meedoen!   Joepie!!
Maar ook spannend … wat zou er getest moeten worden?  Zo veel ervaring heb ik nu ook nog niet…

Toen het patroon werd doorgemaild bleek het een jongenshemd met de naam ‘Tibo’ te zijn.   Ik had, tot dan, nog maar 2 hemden gemaakt, waarvan 1 een half misbaksel uit een oud hemd van mijn man …  Maar goed, wie niet waagt…

Het patroon werd geprint, geknipt & geplakt en in mijn stoffenstapel vond ik 2 geschikte stoffen:  auto’s of brandweerwagens.  Aangezien mijn zoon momenteel gek is op toeta-brandweervrachtwagens, was de keuze vlug gemaakt.

Bij het patroon zat ook een instructie en de vraag om onze creativiteit de vrije loop te laten gaan.  Ik zag onmiddellijk de mogelijkheid om paspel te gebruiken, iets waar ik nog maar weinig ervaring mee heb maar wat ik wel altijd een fijne afwerking heb gevonden.  Ik vind het er, op slag, professioneel uitzien met paspel.

Ik wou dan natuurlijk direct tot het uiterste gaan en zowel borstzak als rugpas als mouwen met paspel afwerken.  En ik zou de paspel zelf maken!  Waarom ook niet…

De instructie die bij het patroon zat  was tamelijk basic.  Er kwam toch wat opzoekingswerk aan te pas om het tot een goed einde te brengen.  (maar dat zegt natuurlijk meer over mijn naai-niveau dan over de instructie)

De mouwbiezen (een eigen toevoeging aan het patroon) hebben me doen zweten.  Na wat gepruts met papier en plakband kwam ik toch tot een aanvaardbaar resultaat:

IMG_1458

 

IMG_1462

Om gezweet bij het borstzakje zoveel mogelijk te beperken maakte ik het in dubbele stof met keergat.

IMG_1461

Volgende moeilijke puntje: de kraag, en dan vooral de afwerking met biaislint.  Ik vond een goeie tutorial op deze blog.

IMG_1684

Knoopsgaten gingen zonder problemen!  Joehoe!
Ik ben wel tevreden van het eindresultaat!

 

IMG_1680 IMG_1681 IMG_1683

Zo, klaar om in de kast gelegd te worden…

IMG_1685

Aan-foto’s volgen later, want er staat ook nog een bijpassende short op mijn to do-lijst.  Bij een eerste pasbeurt viel het het wel wat breed uit, maar onze Armand is dan ook een ‘gespierde tetting*‘ zoals ze bij ons zeggen.   *Tetting = West-Vlaams voor regenworm

Verder is dit een erg leuk patroon.  Een makkie voor de ervaren naaisters maar zeker ook te doen voor beginners die al doende willen bijleren (wat ik in ieder geval heb gedaan!) .

Merci dat ik mocht testen, Sabrina!

Tot de volgende, Elke

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Tibo-test”

 1. Heel mooi hemdje, Elke. Prachtig gedaan met die paspel.
  Dit model staat inderdaad wel beter bij een kloeker kindje. Mijn gasten zijn ook 3 gespierde tettingen. En staan mooier met een getailleerd hemd.
  PS Wil je een paar ‘aan-foto’s’ mailen die ik op mijn blog kan zetten met een link naar jou blog.
  En bedankt om te testen.
  Groetjes, Sabrina

  1. Hoi, ik probeer deze week nog een bijpassende short te maken en dan stuur ik je de aanfoto’s wel door!
   Graag gedaan! Hopelijk tot nog eens… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *