Vlaggen voor meester Jef

De directeur van ons dorpsschooltje ging eind schooljaar ’14-’15 met pensioen en dat konden we, met de oudervereniging, niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Na wat brainstormen kwamen we op het idee om, op de dag van zijn afscheid, de speelplaats te versieren met vlaggetjes, door de kinderen zelf versierd.

Ok, leuk idee… maar dan, de praktijk.

Hoe maak je (snel) 130 vlaggen?  Na wat gegoogle vond ik een  tutorial die mij wel haalbaar leek.

In welke stof?  Mijn moeder had gelukkig nog een grote rol stevig ecru katoen staan.  Stof: check!

Voor het patroon vertrok ik van een A4-blad en tekende een driehoek met als basis de korte kant van het blad en verbond de hoeken met het midden van de andere korte zijde.

DSC00100

Ik tekende nog 1 cm naad bij, knipte dit uit, kleefde het op een stuk karton en knipte nogmaals uit.  Ik maakte zo 2 kartonnen driehoeken.  Op die manier kon het knippen van de stof snel gaan.

Voor het knippen van de stof kreeg ik hulp van de collega’s uit de oudervereniging.  Voor het stikken kreeg ik hulp van Sofie.

Eens gestikt, gedraaid en gestreken werden de vlaggetjes versierd door de kinderen.  En het moet gezegd, ze hebben zich eens goed laten gaan.  (Sommigen met hulp van de juf.)

Alle vlaggen werden, per klas, aan biaislint gestikt en op 29 juni aan de (vernieuwde) zandbak opgehangen.IMG_1453

01856_23374 01856_23378IMG_1572IMG_1595IMG_1652

 

Nadien kreeg meester Jef alle vlaggetjes, netjes verpakt in versierde schoendozen, mee naar huis als souvenir aan ‘zijn’ school.

Meester Jef, namens de ouderverenging en alle ouders, merci!  En geniet van je welverdiend pensioen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *