Clay in het kort

In een vorig bericht had ik het over het Tibo-hemd dat ik mocht testen.  Ik plaatste nog geen aan-foto’s omdat ik geen bijpassende broek had.  Dus maakten we er ‘snel’ een zelf.

DSC00112
Tibo-hemd designed by Elefance

Ik wou een korte broek maken maar wel met zakken en wat details.
In de laatste La Maison Victor stond het patroon voor de Clay broek. Dat is een lange broek, maar die kun je makkelijk inkorten, toch?

Het patroon heeft gebiesde zakken, iets wat ik nog nooit had gedaan.  Maar ik hou wel van een uitdaging… dat hebben jullie ondertussen misschien wel al door.

Hmm, dat was misschien toch iets te hoog gegrepen. Ik spendeerde een halve namiddag aan die zakken alleen.  Het resultaat kan er mee door maar ze zitten wel te hoog…

Maar goed, we hebben weer bijgeleerd!

DSC00171DSC00172

Voor zij die deze broek ook willen maken, er staat een foutje in de LMV.   Er staat dat bij patroondeel H (tailleband VP) geen naad moet worden bijgeknipt, maar dat klopt niet.

Ik had al mijn twijfels bij het uittekenen maar volgde toch blindelings de instructies… gelukkig had ik nog stof over om het opnieuw te knippen.
U bent gewaarschuwd! 😉 

Ook de gulp heeft me doen zweten.  Uiteindelijk heb ik de kruisnaad gedeeltelijk met de hand dichtgenaaid.  En omdat ik mijn knoopsgaten te dicht bij de rand had gezet heb ik er maar een  drukknoopje opgenaaid.  Jongens van 33 maanden maken daar gelukkig geen problemen van.

DSC00173

 


Hij past! (met dank aan de verstelbare elastiek)

DSC00131 DSC00130 DSC00129

Het was weer spannend bij Dora & friends … 

DSC00128

DSC00124

 

 

 

Al bij al een leuk patroon.  Ik maak tegen het najaar ook nog wel eens de lange versie, als ik nog ergens een geschikt stofje in mijn stapels vind.

Wat vinden jullie er van??

Tot de volgende,

Elke

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn volgende naaisels? Je kunt me volgen op Bloglovin’ of via Facebook. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *